Startup Nasıl Kurulur?

Son zamanlarda özellikle yeni iş olanakları bakımından yaygın bir kullanıma sahip olan Startup kavramı dünya çapında çok kısa sürelerde başarı yakalamak isteyen girişimcilerin yeni dayanağı olmaktadır. Gelişen dünya şartlarında artan iş talepleri ile birlikte, özellikle teknoloji alanında büyük gelişmelerin yaşandığı göz önünde tutulduğunda Startup nasıl kurulur sorusu da gündeme gelmektedir.

Startup Nedir?

Yakın zamanda Amerika’da çıkarak tüm dünyaya yayılan Startup kavramı esasında Türkçe’ye girişimcilik olarak çevrilmektedir. Bir girişimcilik olduğu doğrudur ancak belirli noktalardan girişimcilikten ayrılmaktadır. Üzerinde farklı görüşler bulunsa da genel tanımları itibariyle Startup herhangi bir konuda çözümler sunmak üzere faaliyet gösteren ve sonucunda da başarı garantisi vermeyen şirketlere denilmektedir. Bu yüzden oldukça riskli olabileceği gibi başarı durumunda getirisinin de fazla olduğu bir kavramı açıklamaktadır. Ürün ya da hizmetin dünya çapına yayılarak kullanılması ile birlikte Startup şirketler başarıya ulaşırlar ve artık bu noktadan sonra Startup olmaktan çıkarlar. Bu yüzden gelişim aşamasında olan ve dünya çapında bir karşılık bekleyen şirketlere Startup denilebilmektedir.

Startup Firmaların Özellikleri Nelerdir?

Startup firmaların özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Startup şirketler için yaş pek önemli değildir, bir Startup şirket bir yılında artık Startup olmaktan çıkabileceği gibi beşinci yılında da Startup yapısını koruyabilmektedir. Çünkü buradaki nokta yola çıkılan ana hedefe ulaşmak için kat edilen mesafedir. Startup şirketler hedef koyarak ilerlerle ve nihai bir hedefleri bulunur. Örneğin geliştirilen bir yazılım üzerinde yapılacak yenilik ya da değişimler Startup şirketin hedefi değildir. Startup şirketin ana hedefi bu yazılımın dünya çapında geniş kesimler tarafından kullanılmaya başlamasıdır.
  • Startup şirketler küçük bütçeler ile kurulabilirler ancak gelişen yapıları ve hızlı büyümeleri için belirli bir miktarda sermayeye ihtiyaç duyarlar.
  • Genelde Startup şirketler birden fazla kimseden oluşmaktadır, bu yüzden bir kişinin Startup şirketi yönetmesi pek iyi sonuçlar vermemektedir.
  • Startup şirketler için büyüme hızlı bir şekilde gerçekleşmelidir. Belirli bir süre sonunda istenen elde edilmiyorsa bu durumda şirket yapısı gözden geçirilmelidir.

Patent belgesi nedir, başvurusu nasıl yapılır? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Startup Şirket Nasıl Kurulur?

Startup kuruluşu için öncelikli olarak kuruluş sürecinde kurucuların bir soruna çözüm getirmesi gerekmektedir. Örneğin yazılım açısından örnek verilecek olursa; bir uygulamanın insanların önemli ya da önemli sayılacak bir ihtiyacını karşılaması gerekmektedir. Çözümün yine de başarılı bir şekilde yapılması çok fazla bu aşamada önemli değildir. Önemli olan sorun ve çözüm ikilemini doğru şekilde kurabilmektedir.

Bu aşamadan sonra ise fonlama gibi yöntemlere başvurularak şirketin finansmanı sağlanmalıdır. Özellikle bu alanda hizmet veren bazı siteler Startup yapılanmalar için iyi bir fon aracı olma özelliği göstermektedirler. Bir başka seçenek ise çeşitli bankaların sundukları girişim kredilerinden yararlanmaktır ancak Türkiye’de bankalar henüz böyle bir kredi vermedikleri için bu nokta göz önünde tutulmalıdır.

Finansmanın da çözülmesinden sonra Startup şirketin kurulması mümkün hale gelmektedir.

Startup Kuruluşu Sonrasında Dikkat Edilecekler

Startup kuruluşu sonrasında dikkat edilecekler başarıya ulaşmak için önem taşımaktadır. Her ne kadar pek çok kimse için kendi şirketinin sahibi olmak güzel bir hayal olarak gelse de bu konuda büyük emek verilmesi gerektiği gözden uzak tutulmamalıdır. Şirketin gelişmesi ve uluslararası piyasada kendisine yer edilebilmesi için uzun uğraşların verilmesi gerekmektedir. Özellikle bu alanda son zamanlarda çok sık girişimler bulunduğu için kendi fikrinizin diğerlerinden öne çıkan özellikleri üzerinde durulması gerekmektedir. Bir diğer önemli nokta da gençlere yakıştırılan bir tanımlama olsa da Startup şirket sahibi olmak için yaş kriteri bulunmamaktadır ve herkes istediği yaşta bunu yapabilmektedir.

Yorum yapın

Cadde Patent fikri hakların yönetimi konusunda ulusal ve uluslararası platformda hizmet vermektedir.

Çalışma Saatleri

9.00 - 18.00 Pazartesi - Cumartesi

Canlı destek ve ayrıntılı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Hemen Ara